de praktijk

WELKOM BIJ VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK DE EIBER IN TWELLO

Hier vind je informatie over onze praktijk en wat wij als verloskundigen voor je kunnen betekenen voor je zwangerschap, je bevalling en kraamtijd. Een belangrijke en bijzondere periode in je leven, waarbij we je graag willen begeleiden.

TEAM DE EIBER

Nelleke Sicco Smit

Inmiddels werk ik al dertig jaar met heel veel passie en plezier als verloskundige bij De Eiber in Twello. In mijn dertig jaar ervaring heb ik altijd veel waarde gehecht aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ik vind het belangrijk dat de zwangere vrouw, maar ook het toekomstige gezin centraal staat. In De Eiber werken wij in een klein team, zodat we ieder onze cliënten persoonlijk kennen en zorg op maat kunnen bieden. We geven zo de best mogelijke begeleiding en zorg aan het (toekomstige) gezin tijdens een bijzonder en intiem moment.

Het vak van verloskunde blijft zich vernieuwen en ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat wij dit ook blijven doen. Zo kunnen wij de zwangere vrouw de zorg te bieden die zij verdient. Naast verloskunde heb ik daarom de opleiding gevolgd tot echoscopiste. Hierdoor kan ik bij onze praktijk een extra stukje zorg bieden. Verder kunnen we complete zorg geven, door na de bevalling te helpen bij anticonceptie. We kunnen door het plaatsen van een spiraal de zorg rond maken.

 Tenslotte hechten we veel waarde aan het opleiden en begeleiden van studenten. Dit geeft ons de mogelijkheid ook de nieuwste ontwikkelingen toe te passen in onze praktijk. Daarnaast vinden we het belangrijk bij te dragen aan het opleiden van de verloskundige van de toekomst!

In mijn vrije tijd blijf ik ook zeker niet stil zitten. Ik geniet ervan veel buiten te zijn en in beweging te blijven! Verder draag ik met veel liefde de (mantel)zorg van mijn moeder.

BIG nummer: 89036969603

Saritha Kempes 

Saritha is met zwangerschapsverlof vanaf half september 2023 t/m eind januari 2024

Sinds 2021 ben ik verloskundige en werkzaam bij De Eiber. 

Ik ben getrouwd met Chris en samen wonen wij in Vaassen. Naast mijn werk als verloskundige vind ik het fijn om in mijn vrije tijd te wandelen op de mooie Veluwe en houd ik van muziek maken, zingen en leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.  

 Na de middelbare school ben ik eerst een studie gaan doen in de luchtvaart. Toch wilde ik altijd verloskundige worden en deze droom heb ik niet losgelaten. In 2017 ben ik alsnog gestart met de opleiding in Antwerpen. Tijdens de studie heb ik gewerkt in de kraamzorg en heb ik verschillende stages gelopen. Zo ben ik in 2020 ook bij de Eiber terecht gekomen als verloskundige in opleiding. In 2021 kwam er ruimte in het team en kon ik gelijk na mijn studie aan de slag in een vertrouwde omgeving. Ook heb ik mogen waarnemen bij andere praktijken en heb ik verschillende ervaringen mogen op doen. Ik ben nu een vast gezicht bij team De Eiber.

Verloskunde blijft iets magisch, ik heb het altijd al fascinerend gevonden hoe nieuw leven ontstaat, ik mag van geluk spreken dat ik mij hier dagelijks mee bezig houd. Het werken in een kleinschalige praktijk vind ik ook erg prettig, het contact is persoonlijk en hierdoor kunnen we ook zorg op maat bieden. Ik wil jullie graag leren kennen en begeleiden tijdens dit mooie stukje van jullie leven om zo de beste start te bieden voor ouders en kind!  

BIG nummer: 39929530603

Dirma Folmer

Vanaf 2018 ben ik bij De Eiber komen werken, net toen Margreeth met pensioen ging. Ik ben na even weg te zijn geweest, nu weer een vast gezicht bij team De Eiber.

Samen met mijn man en zes kinderen woon ik  sinds 2011 in deze regio. Vanuit het zuiden (Maastricht) zijn we steeds iets verder omhoog komen wonen, met tussenstops in Eindhoven en Nijmegen. In die tijd zijn er ook elke keer wat kinderen bij gekomen. De jongste is 7 en de oudste 17. Ik heb vier jongens en twee meiden. Een groot gezin, maar doordat de kinderen groter zijn is het werk als verloskundige nu makkelijker te combineren dan toen ze allemaal klein waren.

In mijn vrije tijd houd ik van sporten, lezen, muziek maken en een goed gesprek. Behalve verloskundige ben ik ook actief in de regio in diverse werkgroepen van de IGO Geboortezorg Salland en heb ik een bestuursfunctie binnen de VCDO (Verloskundigen Coöperatie Deventer en Omstreken).

Het werken in een wat kleinere praktijk bevalt me goed. Ik  weet  (meestal) wie je bent en wat je voorgeschiedenis is , wat er speelt etc als je belt. In de relatief korte tijd dat je bij ons bent, wil ik je graag kennen om samen met jou/jullie  je voor te bereiden op het ouderschap.  Mocht je al moeder/vader zijn, dat denk ik graag met je mee om te kijken wat je nodig hebt om in balans te blijven als een volgend kindje in je gezin komt. 

Ik sta open voor je wensen, vragen, zorgen en zie het als een uitdaging om hier samen te bekijken wat mogelijk is!

BIG nummer: 39061267803

Mathilde Bonhof-Dijkhof

sinds 2013 ben ik werkzaam als verloskundige. Na de Havo ben ik gestart met de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Mijn allereerste stage in 2008 heb ik gedaan bij De Eiber. Ik heb hier op een leuke en prettige wijze kennis kunnen maken met het vak. In 2013 ben ik afgestudeerd en ben daarna direct bij diverse praktijken, waaronder De Eiber aan het werk gegaan als waarneemster. In 2015 heb ik ook mijn echo diploma gehaald. In juni 2019 ben ik zelf ook moeder geworden en heb ik het proces van zwanger zijn en bevallen zelf mogen ervaren. Een hele bijzondere tijd was dat! Het moederschap en het vak verloskunde vond ik lastig te combineren. Na een aantal jaren waarnemen, een aantal jaren praktijkhouder zijn, heb ik eind 2019 besloten om een stuk minder te gaan werken en me terug te trekken als praktijkhouder. Sinds medio 2020 werk ik voornamelijk als echoscopist bij De Eiber en maak ik ook medische en pretecho’s bij echocentrum Fetura in Deventer. Daarnaast ondersteun ik de praktijk met diverse administratieve zaken die achter de schermen plaatsvinden. Zo blijf ik toch verbonden met de verloskunde, want het blijft me door de jaren heen nog steeds fascineren hoe er uit één klein celletje een heel mensenkind kan groeien!
BIG nummer: 49917344103

TEAM DE EIBER

Nelleke Sicco Smit

Inmiddels werk ik al 30 jaar met heel veel passie en plezier als verloskundige bij de Eiber in Twello. In mijn 30 jaar ervaring heb ik altijd veel waarde gehecht aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ik vind het belangrijk dat de zwangere vrouw, maar ook het toekomstige gezin centraal staat. In de Eiber werken wij in een klein team, zodat we ieder onze cliënten persoonlijk kennen en zorg op maat kunnen bieden. We geven zo de best mogelijke begeleiding en zorg aan het (toekomstige) gezin tijdens een bijzonder en intiem moment.

Het vak van verloskunde blijft zich vernieuwen en ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat wij dit ook blijven doen. Zo kunnen wij de zwangere vrouw de zorg te bieden die zij verdient. Naast verloskunde heb ik daarom de opleiding gevolgd tot echoscopiste. Hierdoor kan ik bij onze praktijk een extra stukje zorg bieden. Verder kunnen we complete zorg geven, door na de bevalling te helpen bij anticonceptie.We kunnen door het plaatsen van een spiraal de zorg rond maken.

 Tenslotte hechten we veel waarde aan het opleiden en begeleiden van studenten. Dit geeft ons de mogelijkheid ook de nieuwste ontwikkelen toe te passen in onze praktijk. Daarnaast vinden we het belangrijk bij te dragen aan het opleiden van de verloskundige van de toekomst!

In mijn vrije tijd blijf ik ook zeker niet stil zitten. Ik geniet ervan veel buiten te zijn en in beweging te blijven! Verder draag ik met veel liefde de (mantel)zorg van mijn moeder.

BIG nummer: 89036969603

Saritha Kempes 

Ik ben sinds 2021 Verloskundige en werkzaam bij de Eiber. 

Ik ben getrouwd met Chris en samen wonen wij in Vaassen. Naast mijn werk als Verloskundige vind ik het fijn om in mijn vrije tijd te wandelen op de mooie Veluwe en houd ik van muziek maken, zingen en leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.  

 Na de middelbare school ben ik eerst een studie gaan doen in de luchtvaart. Toch wilde ik altijd verloskundige worden en deze droom heb ik niet losgelaten. In 2017 ben ik alsnog gestart met de opleiding in Antwerpen. Tijdens de studie heb ik gewerkt in de kraamzorg en heb ik verschillende stages gelopen. Zo ben ik in 2020 ook bij de Eiber terecht gekomen als verloskundige in opleiding. In 2021 kwam er ruimte in het team en kon ik gelijk na mijn studie aan de slag in een vertrouwde omgeving. Ook heb ik mogen waarnemen bij andere praktijken en heb ik verschillende ervaringen mogen op doen. Ik ben nu een vast gezicht bij team de Eiber.

Verloskunde blijft iets magisch, ik heb het altijd al fascinerend gevonden hoe nieuw leven ontstaat, ik mag van geluk spreken dat ik mij hier dagelijks mee bezig houd. Het werken in een kleinschalige praktijk vind ik ook erg prettig, het contact is persoonlijk en hierdoor kunnen we ook zorg op maat bieden. Ik wil jullie graag leren kennen en begeleiden tijdens dit mooie stukje van jullie leven om zo de beste start te bieden voor ouders en kind!  

BIG nummer: 39929530603

Dirma Folmer

Vanaf 2018 ben ik bij De Eiber komen werken, net toen Margreeth met pensioen ging. Ik ben na even weg te zijn geweest, nu weer een vast gezicht bij team De Eiber.

Samen met mijn man en 6 kinderen woon ik  sinds 2011 in deze regio. Vanuit het zuiden (Maastricht) zijn we steeds iets verder omhoog komen wonen, met tussenstops in Eindhoven en Nijmegen. In die tijd zijn er ook elke keer wat kinderen bij gekomen. De jongste is 7 en de oudste 17. Ik heb 4 jongens en 2 meiden. Een groot gezin, maar doordat de kinderen groter zijn is het werk als verloskundige nu makkelijker te combineren dan toen ze allemaal klein waren.

In mijn vrije tijd houd ik van sporten, lezen, muziek maken en een goed gesprek. Behalve verloskundige ben ik ook actief in de regio in diverse werkgroepen van de IGO Geboortezorg Salland en heb ik een bestuursfunctie binnen de VCDO (Verloskundigen Coöperatie Deventer en Omstreken).

Het werken in een wat kleinere praktijk bevalt me goed. Ik  weet  (meestal) wie je bent en wat je voorgeschiedenis is , wat er speelt etc als je belt. In de relatief korte tijd dat je bij ons bent, wil ik je graag kennen om samen met jou/jullie  je voor te bereiden op het ouderschap.  Mocht je al moeder/vader zijn, dat denk ik graag met je mee om te kijken wat je nodig hebt om in balans te blijven als een volgend kindje in je gezin komt. 

Ik sta open voor je wensen, vragen, zorgen en zie het als een uitdaging om hier samen te bekijken wat mogelijk is!

BIG nummer: 39061267803

Mathilde Bonhof-Dijkhof

In ben sinds 2013 werkzaam als verloskundige. Na de Havo ben ik gestart met de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Mijn allereerste stage in 2008 heb ik gedaan bij de Eiber. Ik heb hier op een leuke en prettige wijze kennis kunnen maken met het vak. In 2013 ben ik afgestudeerd en ben daarna direct bij diverse praktijken, waaronder De Eiber aan het werk gegaan als waarneemster. In 2015 heb ik ook mijn echo diploma gehaald. In juni 2019 ben ik zelf ook moeder geworden en heb ik het proces van zwanger zijn en bevallen zelf mogen ervaren. Een hele bijzondere tijd was dat! Het moederschap en het vak verloskunde vond ik lastig te combineren. Na een aantal jaren waarnemen, een aantal jaren praktijkhouder zijn, heb ik eind 2019 besloten om een stuk minder te gaan werken en me terug te trekken als praktijkhouder. Sinds medio 2020 werk ik voornamelijk als echoscopist bij de Eiber en maak ik ook medische en pretecho’s bij echocentrum Fetura in Deventer. Daarnaast ondersteun ik de praktijk met diverse administratieve zaken die achter de schermen plaatsvinden. Zo blijf ik toch verbonden met de verloskunde, want het blijft me door de jaren heen nog steeds fascineren hoe er uit 1 klein celletje een heel mensenkind kan groeien!
BIG nummer: 49917344103

Waarneming

Tijdens vakanties -of afwezigheid door andere omstandigheden- vervangt de waarneemster ons. Zij werkt volgens dezelfde afspraken en protocollen; je kunt van haar dezelfde zorg verwachten als van ons.

De Eiber - Willemijn

Willemijn

Mijn naam is Willemijn Dijkman-Eshuis. Sinds 2006 ben ik verloskundige. Vanaf dat moment heb ik in verschillende ziekenhuizen als verloskundige gewerkt. Ook heb ik tien jaar in een verloskundigen praktijk in Apeldoorn gewerkt. Vanaf september 2022 ben ik ook bij De Eiber aan het werk. Ik vind het waardevol om ook hier bij te dragen aan de begeleiding voor, tijdens en na een zwangerschap.

Mijn man Herbert en ik hebben vier kinderen in de leeftijd van 4 – 10 jaar en wij wonen in Twello. Naast mijn werk als verloskundige ben ik begonnen met een studie Hormonen. Veel vrouwen hebben te maken met (hormonale) klachten. Ik ben er van overtuigd dat je vaak op een natuurlijke manier hormonen weer in balans kunt brengen, wat  verbetering en levensenergie geeft.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

BIG nummer: 79065828303

Nadine Achtereekte

Sinds 2023 mag ik het prachtige beroep van verloskundige uitoefenen. Nelleke zag mij ter wereld komen, heeft mij begeleid tijdens mijn opleiding tot verloskundige en inmiddels zijn we collega’s. Het zijn van verloskundige is een droom die uitkomt. Het begeleiden van (aanstaande) ouders tijdens een van de meest bijzondere processen in hun leven voelt als een groot voorrecht. Gedurende de periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd mag ik zij aan zij met hen meelopen en hen ondersteunen in dit bijzondere proces.

Doordat de Eiber een kleinschalige praktijk is kunnen we in deze periode een band met elkaar opbouwen en zo zorg bieden die aansluit op individuele behoeften. Ik vind het belangrijk om een luisterend oor te bieden en oog te hebben voor alle emoties die voorbij komen in het proces van zwangerschap, geboorte en kraamtijd bij jou en je partner.

Ik ben zelf geboren in Twello, hier opgegroeid en ik woon hier nog steeds met heel veel plezier. In Twello voel ik mij thuis, het is een gemoedelijk dorp, dichtbij de stad én dichtbij de natuur. Ik vind het dan ook erg fijn om in dit gebied werkzaam te zijn als verloskundige. Het blijft keer op keer een speciaal gevoel om na een nacht werken terug naar huis te rijden door deze mooie regio. In de auto na een bevalling besef ik mij altijd weer hoe bijzonder dit prachtige vak is, het verwelkomen van nieuw leven blijft simpelweg magisch. Dat geeft keer op keer zóveel energie.

In mijn vrije tijd sport en lees ik graag. Daarnaast hou ik ervan om creatief bezig te zijn. Ik sta vaak in de keuken te bakken, vind het erg leuk om te haken en schilder zo nu en dan. Daarnaast ben ik dol op de bergen, een plek waar ik tot rust kom in mijn vakanties en geniet van alle prachtige seizoenen. Mijn favoriet? De winter, die is daar magisch mooi!

BIG nummer: 69933945303

Studenten

Verloskunde is een vak wat je moet leren in de praktijk. Wij willen daarom actief bijdragen aan het goed opleiden van toekomstige collega’s. Daarom kan het zijn dat je tijdens contact met ons, te maken kan krijgen met een verloskundige in opleiding. Zij zal onder supervisie zwangerschapscontroles uit voeren, de bevalling begeleiden en langs komen in het kraambed.

Op dit moment begeleiden wij geen studenten.

WAT DOEN WIJ

Als verloskundigen begeleiden we aanstaande ouders voor, tijdens en na de bevalling, en steeds vaker ook al vóór de zwangerschap. Je kunt bij ons terecht voor de reguliere medische controles, voor informatie en ondersteuning. De gezondheid van moeder en kind staat voor ons centraal.

  • Een verloskundige is een eerstelijns zorgverlener. Dit betekent dat je geen verwijsbrief van de huisarts nodig hebt, maar je rechtstreeks kunt aanmelden bij de praktijk voor een kinderwensconsult of zwangerschapsbegeleiding.

  • Een verloskundige is medisch opgeleid. Wij zijn bevoegd om gezonde zwangerschappen, bevallingen en kraambedden zelfstandig te begeleiden.

  • Wij zijn opgeleid om onderscheid te maken tussen gezonde zwangerschappen en afwijkingen hierop. Wanneer dat nodig is, verwijzen we naar huisarts, gynaecoloog of een andere specialist.

  • Wij doen echoscopisch onderzoek en vragen bloedtesten aan.

  • Als er een bepaalde behandeling of specialistische zorg nodig is, gebeurt dat in overleg met jou.

KWALITEIT

De Eiber is een kleinschalige praktijk. Omdat we met een hecht team zijn, heb je genoeg gelegenheid om ons te leren kennen. Dit vinden wij belangrijk. Voor ons horen een persoonlijke benadering, kwaliteit van zorg en betrokkenheid bij elkaar.

Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en in het register van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN). Om te voldoen aan de kwaliteitseisen volgen wij geregeld bij- en nascholingen. Zo blijven wij up to date ten aanzien van nieuwe inzichten in de verloskunde.

Onze praktijk heeft een goede samenwerking met andere verloskundigenpraktijken in Verloskundigen Coöperatie Deventer en Omstreken. Kijk voor meer informatie op de website van de VCDO. We hebben een achterwachtregeling met elkaar, waarbij we voor elkaar invallen wanneer er een enkele keer twee vrouwen tegelijk gaan bevallen. Zo ben je altijd verzekerd van verloskundige hulp.

Onze praktijk maakt deel uit van een Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO), namelijk Geboortezorg Salland.  We werken samen met klinisch verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg organisaties in de regio Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Ons beleid is afgestemd op elkaar door middel van gezamenlijke protocollen en richtlijnen, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie vind je op de website van de IGO via www.geboortezorgsalland.nl.

In onze regio zijn verschillende kraamzorgbureaus actief, waar wij mee samenwerken. Bij de eerste controle geven we informatie over de bureaus waar wij het meest mee samenwerken.

Ook met de huisartsen in de regio zijn we in contact. We houden elkaar op de hoogte over de zorg. Bij aanvang van je zwangerschap vragen we je toestemming voor gegevensuitwisseling met je huisarts.

In onze praktijk streven we naar een hoge kwaliteit van zorg. Heb je desondanks klachten over de behandeling, dan willen we je vragen dit bij ons te melden. We gaan graag met je in gesprek om de problemen op te lossen.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je een klacht voorleggen aan de KNOV klachtencommissie. Bij de Klachtencommissie kan het klachtenreglement worden opgevraagd.

De KNOV klachtencommissie:

  • Heeft geheimhoudingsplicht

  • Behandelt je klacht onafhankelijk

  • Hanteert het beginsel van hoor en wederhoor van klager en aangeklaagde

  • Doet geen uitspraak over financiële aangelegenheden

  • Doet geen uitspraak over rechtsgevolg

Adres:

Koninklijke Nederlandse Vereniging van Verloskundigen ( KNOV)
t.a.v. De Klachtencommissie
Postbus 2001
3500 Utrecht

Telefoonnummer:
(030) 2823100

Na uitspraak van de klachtencommissie blijft het altijd mogelijk je te wenden tot een rechterlijke instantie, bijvoorbeeld het Medisch Tuchtcollege.

De Eiber is een verloskundigenpraktijk gevestigd in Twello. Het werkgebied bestrijkt de driehoek tussen: Apeldoorn, Deventer, Zutphen.

We zijn met vier vaste verloskundigen; Nelleke Sicco Smit, Dirma Folmer, Saritha Kempes en Mathilde Bonhof- Dijkhof. Daarnaast hebben we een vaste waarneemster, Willemijn Dijkman – Eshuis. In de basis doen wij allen hetzelfde, jou voorzien van verloskundige zorg. Wij hebben binnen het team ieder onze eigen ‘specialiteit’. Zo hebben wij bijvoorbeeld de echoscopie, anticonceptie, administratieve taken, social media taken, overleggen in de regio, meedenken over protocollen etc. onderverdeeld in het team. Er zijn naast de basis verloskunde namelijk nog een heleboel andere zaken waar wij ons mee bezig houden! We maken geen gebruik van een praktijkassistente, zo sta je altijd direct in contact met de verloskundige. In voorkomende gevallen zijn we achterwacht voor elkaar, en indien nodig hebben we een achterwachtregeling met praktijken uit de naaste omgeving.

We werken vanuit een eigen praktijkpand in Twello. Zes dagdelen in de week houden we spreekuur, waaronder regelmatig ook een avondspreekuur. Ook wordt er dagelijks een telefonisch spreekuur gehouden tussen 13.00 en 14.00 uur.

Dagelijks worden er kraamvisites gereden, door de dienstdoende verloskundige. De dienstdoende verloskundige is 24/7 bereikbaar voor dringende zaken en bevallingen op 0571-27 62 53.