Elke zwangere krijgt in principe 4 echo’s aangeboden. Eén tussen 10 en 12 weken (termijnecho), indien gewenst een structureel echoscopisch onderzoek (SEO) rond 13 en/ of 20 weken en een liggingsecho. Op indicatie kunnen er echo’s worden gemaakt om te groei te beoordelen, de ligging van de baby of de ligging van de placenta.
Wij maken zelf echo’s op de praktijk. Nelleke en Mathilde zijn beide opgeleid tot basis echoscopist en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland.
Wij maken de volgende echo’s:

  • Beoordeling vitaliteit van de zwangerschap (op indicatie)
  • Beoordeling bij bloedverlies in het eerste trimester van de zwangerschap (op indicatie)
  • Termijnbepaling tussen 10 en 12 weken zwangerschap (standaard)

Hierbij kijken we of je zwanger bent, hoever je zwanger bent, of het hartje van de baby klopt, en wanneer je uitgerekend bent.

  • Beoordeling groei van het kindje, dit kan op verschillende momenten in de zwangerschap plaatsvinden (op indicatie)
  • Beoordeling van de locatie van de placenta, dit gebeurt meestal rond 32 weken zwangerschap (op indicatie)
  • Liggingsecho

Voor de 13 en/ of 20- weken echo kan je terecht bij Fetura in Deventer. Voor meer informatie over deze onderzoeken, klik hier.

Voor echo’s met een medische indicatie zijn de kosten voor de verzekeraar. Willen jullie graag een pretecho laten maken dan kan dit ook bij Fetura. Voor een pretecho heb je geen verwijzing nodig. De kosten voor deze echo moeten jullie zelf betalen.