ANTICONCEPTIE

Bij de eiber houden wij ons ook bezig met anticonceptie. Zo plaatsen we op de praktijk spiralen en het anticonceptie staafje. 

Met een spiraaltje ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap, afhankelijk van welk type spiraal je kiest. Je hoeft niet meer elke dag aan anticonceptie te denken. Je laat een spiraaltje inbrengen en verwijderen door een getrainde zorgverlener. Je menstruatie patroon kan veranderen door een spiraal, je kunt de timing hiervan niet veranderen. 

Er zijn 2 soorten spiralen. De hormoon spiraal blijft ongeveer 5 jaar zitten. Het bevat progestageen dat plaatselijk word afgegeven in je baarmoeder en je hierdoor beschermt tegen een zwangerschap, het bevat 10-30 keer minder hormonen als andere soorten anticonceptie. 

De koperen spiraal kan ongeveer 10 jaar blijven zitten en is hormoon vrij. Hierdoor is hij geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Het koper maakt de zaadcellen van de man inactief waardoor er geen bevruchting kan plaatsvinden. 

Overweeg je om een spiraaltje te nemen? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en om te kijken of een spiraal voor jou een geschikte methode van anticonceptie is.

Aanvraag spiraaltje plaatsen

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je geboortedatum (verplicht)

  Straat en huisnummer (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Plaats (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Je BSN nummer (verplicht)

  Gebruik je medicijnen? (verplicht)
  JaNee

  Zo ja, welke medicijnen gebruik je?

  Wie is je huisarts?

  Heb je nog opmerkingen, vragen of belangrijk te vermelden informatie?